Baanbrekers in de Bouw

Het vormgeven en begeleiden van een op innovatie gerichte leergang voor high potentials van de grote bouwpartners. De leergang vond zijn oorsprong in de parlementaire enquete van 2002 naar onregelmatigheden in de bouw. Deelnemers van opdrachtgevers, opdrachtnemers en adviesbureaus geven concreet vorm en inhoud aan de nieuwe samenwerkingscultuur en dragen deze met kracht uit in hun respectievelijke organisaties en projecten. De deelnemers waren de 'innovators en early adopters' die de ontwikkeling in de sector op gang brachten (2007-2013).

In de media

  1. www.baanbrekersindebouw.nl

Juridisch Vrije Enclave, Groningen Seaports en Bouwend Nederland

“Naast het feitelijke bouwwerk van beton en staal produceren wij ook een bouwwerk van juridische documenten. En die papieren stapel vertraagt de bouw. Wij willen een juridisch vrije enclave!”

Wij zochten naar een manier om meer met bouwen bezig te zijn dan met juridische zaken. Tijdens een studiedag met 25 aannemers, opdrachtgevers en adviesbureaus zetten we de eerste stappen.

In de media

  1. Verslag studiedag Groningen Seaports en Bouwend Nederland, 2012

Makelaardij moet vernieuwen

Een vernieuwende makelaardij kan de woningmarkt vlot trekken en de nieuwbouwmarkt op gang brengen. Hoewel het complete speelveld van de makelaardij is veranderd, is er opmerkelijk weinig vernieuwing. Er zijn mogelijkheden te over.

Wij onderzoeken samen met enkele innovatieve ondernemers de mogelijkheden.

In de media

  1. Makelaar moet zichzelf opnieuw uitvinden, FD 2012

  2. Neem makelaars ok op in de Schijf van Vijf, Cobouw 2012

Hoger Technisch Instituut

Het HTI verzorgt sinds 1939 toptechnische deeltijdopleidingen op HBO/HBO+ niveau.

Dieter de Vroomen trad in 2013 aan als bestuurslid, om het instituut opnieuw te helpen positioneren en te laten groeien.


In de media

  1. Techniekonderwijs, buiten de lijntjes kleuren?, blog 2013

  2. Personalia bestuur, FD 2103